TV ekipa BBC-a iz Škotske u lovu na tartufe

Ekipa BBC-a u Istri (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Ekipa BBC-a u Istri (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Ekipa BBC-a iz Glasgowa snimala je televizijski show za djecu i mlade u Buzetu - gradu tartufa, za dječji program pod nazivom "All Over The Place: Europa".

Show je vrlo popularan u Škotskoj, a do sada se snimao na mnogim poznatim lokacijama u Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji, gdje su se sudionici natjecali jedni protiv drugih u lokalnim događajima. Škotski novinari snimali su po cijeloj Hrvatskoj, a u Buzetu ih je zanimao tartuf, skupocjena podzemna gljiva po kojoj je ovaj dio Istre nadaleko poznat.

Probali su jela s tartufima u Toklariji u Sovinjskom Polju i zajedno s obitelji Karlić u Paladinima okušali se u lovu na tartufe, koji je stranim novinarima i dalje najinteresantnija istarska turistička atrakcija.

- Show se snimao u starom gradu Buzetu, gdje su novinare oduševile starogradske ulice i uređeni balkoni i okućnice. U Toklariji u Sovinjskom Polju bili su iznenađeni raznovrsnim receptima na bazi tartufa, a posebno ih se dojmio lov na tartufe u Paladinima, rekla nam je djelatnica Turističke zajednice Buzet Mila Nežić. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter