TV debata završila izvlacenjem pištolja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jordanska televizijska debata u izravnom prijenosu proizvela je bujicu uvreda medu sudionicima, gadanje cipelama i izvlacenje pištolja, dok je voditelj ocajnicki pokušavao razdvojiti dvojicu suparnickih politicara.

Emisija emitirana u petak na privatnom satelitskom kanalu Jo Sat pocela je izmicati kontroli nakon što je parlamentarni zastupnik Muhamed Šavabka optužio bivšeg zastupnika Mansura Murada da je špijun sirijskog režima. Ta je optužba dovela do oštre razmjene uvreda i optužbi.

"Vi ste placeni špijun sirijskog režima", rekao je Šavabka, na što mu je Murad uzvratio da je on "placeni špijun Mossada (izraelska tajna služba) i lopov".

Zastupnik Šavabka je potom cipelom gadao suparnika, te izvukao pištolj i prijetio mu, dok su obojica ustala iz sjedala i krenula jedan prema drugom, a televizijski voditelj je stao izmedu njih ispred kamera kako bi smirio strasti. Na srecu nije došlo do pucnjave i nitko nije ozlijeden.

Jordan, gdje aktivisti održavaju proreformske i antikorupcijske prosvjede, bio je i poprište nekoliko prosvjeda protiv Damaska od izbijanja pobune u ožujku 2011. u susjednoj Siriji. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter