Tuži Google zbog fotografije na kojoj mokri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan je Francuz tužio Google zbog fotografije na kojoj mokri u dvorištu ispred svoje kuce, zbog cega je, kako tvrdi, postao predmetom ismijavanja svojih susjeda iz sela na sjeverozapadu Francuske.

Muškarac, koji ima oko 50 godina i živi u mjestu s 3.000 stanovnika u regiji Maine-et-Loire, tražio je da se ukloni fotografija na kojoj su ga sumještani prepoznali unatoc cinjenici da je njegovo lice bilo zamagljeno. Takoder traži odštetu od 10 tisuca eura.

- Svatko ima pravo na odredeni stupanj privatnosti. U ovom konkretnom slucaju stvar je više zabavna nego ozbiljna, ali da je bio snimljen kako se ljubi s nekom ženom koja nije njegova supruga, u pitanju bi bilo isto nacelo, rekao je njegov odvjetnik.

Fotografija je objavljena na Googleovoj aplikaciji Street View, koja omogucuje razgledavanje krajolika u 30-ak zemalja iz ulicne perspektive. Fotografije se snimaju iz posebnih Googleovih automobila koji na krovnim nosacima imaju montirane kamere.

Muškarac je mislio da je skriven od pogleda kad je odlucio urinirati u svom dvorištu, ali ga je Googleov fotoaparat snimio iznad ograde. Odvjetnik nije objasnio zašto se Francuz odlucio olakšati u dvorištu.


Podijeli: Facebook Twiter