Tuži Google jer ju je udario auto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tehnologija je opcenito dobra za ljude, no kad zbog nje prestanemo razmišljati glavom od nje imamo više štete nego koristi. Amerikanka tako tuži Google jer ju je udario auto dok je hodala po prometnoj cesti.

Lauren Rosenberg, Amerikanka koju je ozlijedio automobil na prometnoj cesti, tuži Google jer joj je dao "opasne upute za hodanje".

Naime, žena je pratila upute o šetnji izmedu dvije adrese u Park Cityju u Utahu. U uputama je stajalo da mora hodati pola sata uz cestu koja je prometna i koja nema plocnik.

U njenoj tužbi stoji da ta cesta nije sigurna za pješake. "Kao direktna posljedica Googleovog nemara i pružanja nesigurnih uputa, tužiteljica je odvedena na opasnu cestu, i tamo ju je udarilo motorno vozilo, zbog cega je pretrpjela ozbiljne fizicke, emocionalne i mentalne ozljede."

Rosenberg kaže da je zbog nesrece morala platiti više od 100.000 dolara racuna, i od Googlea traži ovaj iznos, kao i novac koji je izgubila jer nije mogla raditi.

Na racunalu, Google Maps upozorava korisnike da ruta koju im nudi možda nema plocnik, no Rosenberg tvrdi da na njenom BlackBerryju takvog upozorenja nije bilo.

Google je vjerojatno djelovao pod pretpostavkom da nitko dovoljno inteligentan da koristi telefon nece hodati po prometnoj cesti, no cini se da je imao prevelika ocekivanja.


Podijeli: Facebook Twiter