Tužba stopirala Pula Gate

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trgovacki centar s modernim kinima Pula Gate u Šijani još ce neko vrijeme pricekati s realizacijom. Iako su investitori, austrijski investicijski fond Bank Austria Real Invest, još prošle godine, na jesen, obecavali da ce centar biti gotov do kraja ove godine, to se nece dogoditi zbog tužbe koju je prijašnji hrvatski partner u projektu Emil Žunec podigao protiv austrijskog fonda.

Tužbu je podigao na Trgovackom sudu u Pazinu zbog otkazivanja partnerskog ugovora i izgubljene dobiti. Na to je investicijski fond uložio protutužbu.

"Projekt ima sve potrebne dozvole i odmah bismo mogli poceti graditi. Medutim, to necemo uciniti sve dok se spor ne riješi na sudu jer ne znamo u ciju ce se korist on okoncati. Naš prijašnji partner potražuje nekoliko stotina tisuca eura što je velika svota da bismo poceli ulagati bez da znamo kakav ce biti ishod jer imamo obveze prema stotinama naših ulagaca. Nadam se da ce sud kroz nekoliko mjeseci donijeti odluku tako da znamo na cemu smo", kazao nam je Pinz.

Istaknuo je da usprkos tome i u slucaju da izgube slucaj na sudu, fond ne namjerava odustati od gradnje centra te da ce cak nakon razrješenja svih sporova ponovno zatražiti suradnju od Žuneca.

Pinz je, takoder, kazao da zbog kašnjenja projekta od najma poslovnih prostora nisu odustali interesenti, kao ni kinodistributer jer ce se buduci centar nalaziti na idealnom prometnom položaju te zato jer se u Puli ne planiraju slicni projekti.

S druge strane, Žunec kaže da je vec dobio pravomocno rješenje o ovrsi kojom je potraživao oko 14,6 milijuna kuna za radove koje je do prekida ugovora napravio. Uz to uložio je tužbu jer su na zemljištu, koje je svojedobno prodao fondu, prema njegovom mišljenju, stavljeni odredeni preveliki tereti koji bi mogli onemoguciti isplatu nekih od potraživanja.

Inace, za projekt je osigurano 25 milijuna eura. Centar ce na površini od 20 tisuca kvadrata imati trgovine, urede i manji broj stanova te pet modernih kinodvorana i podzemnu garažu sa 170 parkirnih mjesta. (Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter