Tužba protiv nacelnika blokirala TZ Žminj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od posljednje sjednice Opcinskog vijeca, kada je žminjska Turisticka zajednica bila u centru rasprave vijecnika i nacelnika Alda Bancica, koji je dovodio u pitanje i njen opstanak, prica je dobila sudski epilog. Naime, ovog je tjedna sud presudio da se djelatnica TZ-a Dženi Šestan mora zadržati na postojecem radnom mjestu. Uz to, racun TZ-a je nedavno i blokiran jer Šestan nije isplacena placa prema odluci suda.

-  U sijecnju je djelatnica proslijedila ugovor sa stavkom na neodredeno, na što nisam pristao. U veljaci je Šestan tužila Turisticku zajednicu i sud je potom donio privremenu mjeru da je zadrži na poslu i isplati placu, što se dogodilo krajem ožujka. Pošto nije bilo novca, odvjetnica zaposlenice pokrenula je ovrhu koja je rezultirala blokadom racuna TZ-a, objasnio je Bancic.

- Sud je presudio u njenu korist, što sam i ocekivao. Sazvat cemo Turisticko vijece da se utvrdi pravo stanje TZ-a, odnosno da se podnese izvješce o radu i financijama u 2009. godini. Potom cemo sazvati i skupštinu TZ-a, koja ce po novom zakonu predložiti novo vijece te raspisati natjecaj za direktora TZ-a na koji ce se djelatnica prijaviti ukoliko želi.

Nacelnik je naveo da nije za ukidanje TZ-a iako je na proteklom vijecu kazao da se sa 72 tisuce kuna godišnjeg prihoda TZ ne pokriva te je jedno od mogucih rješenja bilo njegovo gašenje i prikljucivanje TZ-u središnje Istre. No, otvoreno kaže da nije zadovoljan radom djelatnice, te da joj je ponudeno i po pola radnog vremena u uredu zajednice i opcinskoj upravi, no ona je to odbila.

Prema njegovom mišljenju, djelatnica bi morala aktivnije djelovati i prijavljivati se cešce na projekte. Smatra takoder da je 270 tisuca kuna, koliko je lani potrošeno za manifestacije, veliki iznos, te je 130 tisuca kuna za ovu godinu realan iznos.

Djelatnica TZ-a, nažalost, nije htjela komentirati slucaj. Komentar smo potražili kod predsjednika Vijeca Elvisa Klimana (IDS), koji smatra da spor djelatnice i nacelnika ne bi smio utjecati na rad TZ-a.

- Turisticka zajednica mora funkcionirati, pogotovo sada kada pocinje turisticka sezona. Koliko saznajem, gosti su se unatoc tome što je u meduvremenu bio iskljucen i telefon, prijavljivali, a to je cinila djelatnica iz svog doma.

Moram reci da je i inace komunikacija izmedu nacelnika i vijeca loša. Mi nismo nadležni za rad Turisticke zajednice, ali smo urgirali u Opcini da se plati telefonski racun. Cinjenica je, medutim, da niz djelatnika odlazi iz Opcine, pa se pitamo što je u pozadini svega. Stav vijeca je na sjednici bio jednoglasan za opstanak TZ-a, kazao je Kliman.


Podijeli: Facebook Twiter