Tužba postaje politicka promidžba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Znakovito je da se sfera politike seli u sferu pravosuda, tužba se koristi kao sredstvo politicke promidžbe. Istra tako postaje scena politicke netolerancije, a HNS se ne slaže s takvim nacinom politickog djelovanja", rekao je Veljko Ivancic predsjednik Županijskog odbora HNS-a na konferenciji za novinare.

Vjerovanje da je napad najbolja obrana smatra, kako navode iz HNS-a, i celnik Ladonje Plinio Cuccurin koji je podigao niz tužbi protiv svojih neistomišljenika iz IDS-a. Tužba je njegovo omiljeno oružje, a ujedno predstavlja elegantan nacin kako izbjeci politicku konfrontaciju u nedostatku argumenata. Nema demokracije tamo gdje ne postoji osnovna politicka tolerancija. Kada su osobni interesi motiv, a politika sredstvo, gubi se smisao služenja narodu, nestaje osnovni bonton i osobno uvažavanje, smatra Ivancic.

Tko posjeduje ekonomsku moc teži i ka politickoj. Ako imaš novaca ne moraš se baš svaki puta muciti raspravama sa suparnicima, nešto možeš prepustiti i odvjetnicima. Onaj tko se primio politike treba biti svjestan da ce ga kritizirati, dodaje Ivancic.

- Nitko nema pravo od stranke stvarati vlastiti servis. Nitko nema pravo rad stranaka preseliti u pravne aule, dodao je Boris Brajkovic, tajnik HNS-a. (J. ORLIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter