Tusta je optimist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dezinformacije su krenule i prije nego smo znali što se dogada pa smo se odlucili na ovu presicu da bismo sve objasnili",  kazao je u cetvrtak Sale Veruda iz KUD Idijota u klubu Uljanik.

U srijedu smo objavili priopcenje koje je potpisao Sale Veruda, a u kojem stoji da njihov pjevac Branko Crnac Tusta boluje od raka grla i pluca te da su prognoze za izljecenje dobre. Unatoc tome što je stvar jasna, Saletu i Tusti i dalje zvone mobiteli te ljudi pitaju što se dogada.

- Tri dana u tjednu Tusta pije koktele lijekova, nakon cega ostane na promatranju u bolnici jer se ocekuju reakcije na njih, no buduci da ih zadnji put nije bilo, on je sada u Puli, dobro je i jako je optimistican. Do lipnja ce dobivati koktele lijekova i onda ce se vidjeti je li terapija dala rezultate pa ce se odluciti o primjeni zracenja. No otpocetka je dobra prognoza, ponovio je gitarist Idijota.

Grupa ove godine slavi 30 godina postojanja pa su 2. veljace, a to je datum kada je bend osnovan 1981. kao trio, planirali poceti jubilarne koncerte, ali ovo ih je, kaže Sale, izbacilo iz kolosijeka te su odlucili nastaviti kao trio. Zato ce, svemu usprkos, održati koncert u petak 13. svibnja u Uljaniku koji ce biti i jubilarni i revijalni.

Na koncertu ce nastupiti Nenad Markovic koji je prije Tuste bio pjevac benda i ostao s njima nešto manje od tri godine. Markovic je i danas aktivan u glazbi i sprema album. Nakon 25 godina opet ce s Idijotima zapjevati na bini i cijela je svirka zamišljena kronološki, od starijih stvari prema novima. Sale je prenio Tustinu poruku da ce, ako se bude dobro osjecao, doci i otpjevati nekoliko pjesama.

- Planiramo pozvati i Francija Blaškovica da otpjeva nekoliko pjesama, ali on to još ne zna, rekao je Sale koji je ispricao da se bendu dogodila još jedna nezgoda kada su trebali nastupiti u Kranju. Prije nastupa basist Bucolini je pao s dva metra visine i gadno se udesio, no na svu nevjerojatnu srecu, nije ništa slomio.


Podijeli: Facebook Twiter