Turska vojska bombardirala konvoj ISIL-a u Siriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turska vojska je u utorak na sjeveru Sirije zapucala na konvoj vozila koja pripadaju Islamističkoj državi u Iraku i na Levantu (ISIL), džihadističkoj skupini bliskoj al-Kaidi, priopćio je u srijedu navečer glavni stožer turske vojske.

- Dostavno vozilo, kamion i autobus u ISIL-ovu konvoju su uništeni, dodaje turska vojska u priopćenju koje prenose turska glasila.

Ta operacija je izvedena pošto je na "dva vozila turske vojske zapucano s graničnog prijelaza Cobanbey", istočno od turskog pograničnog grada Kilisa, dodao je glavni stožer. U izgredu nitko nije stradao na turskoj strani, pišu turski mediji prenoseći vojne izvore.

Ovaj oružani izgred je prvi u kojemu sudjeluju Turska i borci ISIL-a koji se od početka siječnja na sjeveru zemlje bori s drugim pobunjeničkim skupinama koje se protive režimu u Damasku.

Tursku, žestokog neprijatelja predsjednika Bashara al-Assada, optužuju za nabavu oružja sirijskim radikalnim pobunjeničkim skupinama, što ona odlučno niječe.

Turska vojska je koncem 2012. u više navrata bombardirala sjever sirijskog teritorija, kao odgovor na granatiranje turskih sela iz Sirije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter