Turska: U eksploziji na granici sa Sirijom 30 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji automobila bombi u mjestu Reyhanli na jugu Turske, uz granicu sa Sirijom, poginulo je u subotu više od 30 ljudi, rekao je ministar pravosuđa Sadulah Ergin.

"Broj ubijenih i ranjenih sada je viši od 100. Više od trideset ljudi je poginulo, a povećao se i broj ozlijeđenih", rekao je Ergin za tursku televiziju NTV.

Turski premijer Tayyip Erdogan rekao je da bi eksplozija mogla biti povezana sa sukobom u Siriji ili s turskim mirovnim procesom s kurdskim militantima.

"Prolazimo kroz teška vremena, počelo je novo razdoblje, razdoblje rješenja kurskog problema. Oni koji ne mogu podnijeti novo doba... mogli bi poduzimati ovakve akcije", kazao je.

Dva automobila napunjena eksplozivom eksplodirala su pred uredom gradonačelnika i poštom u Reyhanliju, mjestu od 60.000 stanovnika u provinciji Hatay, smještenom osam kilometara od sirijske granice.

"Ovdje imamo još jedno osjetljivo pitanje - pitanje pokrajine Hatay koja graniči sa Sirijom, pa se ovakve akcije poduzimaju kako bi ga još više naglasile", rekao je Erdogan. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter