Turska: Šestero mrtvih na lokalnim izborima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sukobu kandidata za veoma poželjno mjesto seoskog načelnika šest je osoba poginulo a trinaestero je ranjeno u nedjelju na lokalnim izborima u dvama selima u Turskoj, izvijestila je novinska agencija Dogan.

U Silvanu, u pokrajini Hilvanu, sukobilo se više kandidata pri čemu su četiri osobe izgubile život a pet je ranjeno, među kojima neki teško, navodi agencija. U sličnom sukobu koji se poslije dogodio u Hatayu dvije osobe su poginule a devet je ranjeno hladnim oružjem, dodaje isti izvor.

Takvi sukobi nisu rijetkost na izborima u manjim mjestima. Turski birači u nedjelju glasuju na općinskim izborima bitnima za budućnost islamsko-konzervativne vlade i njezina predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, umiješana u korupcijsku i u aferu prisluškivanja telefonskih razgovora.

Dvije aktivistkinje feminističke skupine Feminema golih grudi prosvjedovale su u nedjelju na jednom biračkom mjestu u Istanbulu nezadovoljne što je premijer Erdogan zabranio Twitter i YouTube. Dvije djevojke su oko podneva na silu ušle na biralište u istanbulskoj četvrti Uskudar pokazujući gole grudi s ispisanim sloganom "zabranimo Erdogana" nakon čega ih je privela policija, priopćio je Feminem na Twitteru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter