Turska policija silom rastjerala prosvjednike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turska policija vodenim je topovima, suzavcem i gumenim mecima rastjerala tisuće sudionika prosvjeda održanog u Somi, nedaleko od ugljenokopa, poprišta najveće rudarske katastrofe u Turskoj, u kojoj je u utorak poginulo gotovo 300 rudara, objavile su agencije.

Prosvjed se održavao u glavnoj gradskoj ulici, u kojoj su smještene zgrade mjesnih vlasti, banke i trgovine, a nakon intervencije policije, sudionici su se razbježali po okolnim uličicama. Prije nego što je posegnula za silom, policija je nekoliko puta pozvala prosvjednike da se raziđu, ali oni su to odbili, stalno uzvikujući "Ostavka vlade" i "Ne spavaj Somo, ne zaboravi rudare".

Potom su policajci krenuli u napad, na koji su prosvjednici odgovorili bacanjem kamenja na njih. Tijekom akcije ozlijeđeno je najmanje pet osoba, od kojih dva policajca, objavio je AFP. Od posljedica eksplozije u rudniku ugljena u Somi poginulo je gotovo 300 ljudi, zbog čega se na udaru općeg gnjeva našla turska konzervativna vlada, koju javnost smatra odgovornom za nesreću. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter