Turska: Otpušteno još 350 policijskih dužnosnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turska vlada otpustila je još 350 policijskih dužnosnika s dosadašnjih funkcija u Ankari, među kojima su i oni zaduženi za borbu protiv financijskog kriminala u sklopu korupcijskog skandala koji potresa zemlju, izvijestili su u utorak turski mediji.

U zadnjem krugu otkaze su dobili šefovi službi zaduženi za borbu protiv financijskog kriminala, cyber kriminala te organiziranog kriminala u Ankari, prenosi agencija Dogan, pozivajući se na službeno priopćenje objavljeno tijekom noći.

Dužnosnici su otpušteni ili prebačeni na druga radna mjesta diljem zemlje otkako je započeta istraga o korupciji 17. prosinca u sklopu koje su privedeni visoki policijski dužnosnici bliski premijeru Tayyipu Erdoganu, poslovni ljudi bliski vladi i sinovi trojice ministara koji su kasnije podnijeli ostavke.

Dužnost smijenjenih preuzelo je 250 ljudi, većinom iz mjesta izvan gradova, a oni bi trebali početi raditi kao prometni policajci. Riječ je o najvećoj rekonstrukciji policije otkako je prošli mjesec počela istraga o korupciji.

Premijer Recep Tayyip Erdogan ranije je optužio policiju i sudstvo da su orkestrirali istragu protiv njegove vlade. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter