Turska - Hrvatska 0:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija izmedu Turske i Hrvatske u Istanbulu za plasman na Europsko prvenstvo, koje ce se sljedece godine održati u Poljskoj i Ukrajini Hrvatska je pobijedila 3:0 pogocima Ivice Olica (2), Marija Mandžukica (32) i Vedrana Corluke (51).

Vatreni su izvrsno otvorili susret i poveli vec u drugoj minuti. Nakon prekršaja na Luki Modricu, Ivan Rakitic uposlio je Vedrana Corluku, koji igra na lijevom beku. Corluka se oslobodio svojeg cuvara i zatim izvrsno ubacio u sredinu.

Mandžukic je bio prekratak, turski vratar Volkan Demirel kratko je odbio loptu, a na nju je natrcao Olic i doveo Hrvatsku u vodstvo.

Nakon dominacije Turske u 32. minuti ponovno izvrsna akcija hrvatskih nogometaša. Prvo je Olic pokušao nabaciti s desne strane, lopta se odbila do Modrica, ali je njegov pokušaj blokiran. Lopta se odbila do Srne, koji je izvrsno nabacio na drugu vratnicu, a tamo je najviši bio Mandžukic i povecao prednost Hrvatske na 2:0.

Hrvatska je izvrsno otvorila i drugi dio. U 51. minuti Srna je izborio slobodan udarac na desnoj strani. Kapetan Vatrenih izvrsno je ubacio na rub protivnickog peterca, a tamo je sam ostao Corluka, koji je glavom zakucao loptu u tursku mrežu za veliku prednost od 3:0.

Pred 53.0000 gledatelja na stadionu Turk Telekom sudio je Brych iz Njemacke.

Strijelci: 0:1 Olic (2.), 0:2 Mandžukic (32.), 0:3 Corluka (51.)

TURSKA: Volkan, Gonul (Tore, 46.), Servet, Korkmaz, Balta, Sabri, Emre, Inan (Topal, 69.), Arda, Hamit Altintop, Yilmaz (Umut Bulut, 81.)

HRVATSKA: Pletikosa Vida, Schildenfeld, Šimunic, Corluka, Dujmovic, Modric, Srna, Rakitic (Pranjic, 83.), Olic (Jelavic, 85.), Mandžukic (Eduardo, 90.)


Podijeli: Facebook Twiter