Turska: Deaktivirana autobomba u blizini zgrade vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turski pirotehničari deaktivirali su eksplozivnu napravu pronađenu tijekom noći u vozilu u blizini vladine zgrade u gradu na jugoistoku Turske, doznaje se u petak iz policijskih izvora.

Vozilo sa 150 kilograma eksploziva pronađeno je u gradu Gani u dijelu pokrajine Diyarbakir nastanjene većinskim kurdskim stanovništvom. Policija u sklopu istrage proučava sigurnosne kamere postavljene u tom području.

Kurdski ekstremisti su u četvrtak preuzeli odgovornost za samoubilački napad u Ankari, najavivši nove napade zbog čega je Njemačka u toj zemlji zatvorila svoje diplomatske misije i škole.

Američko veleposlanstvo u Ankari izdalo je priopćenje svojim državljanima da imaju na umu mjere predostrožnosti, navodeći da se ovaj vikend obilježava kurdska Nova godina - Newroz - te da bi na velikim događanjima moglo doći do sukoba i nasilja. Američko veleposlanstvo također podsjeća da su se na meti terorističkih organizacija u posljednje vrijeme našli željeznički i autobusni kolodvori,ustanove turske vlade i javni prostori.

Prošlotjedni samoubilački napad bio je drugi za redom u samom srcu Ankare. (H)


Podijeli: Facebook Twiter