Turnir Ippon: Uvjerljivi trijumf Istarskog borca

Chiara Primožić (bijela) nadjačala je Laru Kliba (Snimio Andreas KANCELAR)
Chiara Primožić (bijela) nadjačala je Laru Kliba (Snimio Andreas KANCELAR)

Pula je, nakon Rijeke, Rovinja i Krka, bila četvrta, ujedno i posljednja postaja koja je ugostila judo turnir iz ciklusa Ippon, na kojem su se sakupljali bodovi za momčadski poredak u međužupanijskoj ligi za mlađe dobne uzraste. U Pattinaggiu se okupio 201 mladi judaš iz devet klubova koji su bili podijeljeni u šest dobnih skupina, a nakon zanimljivih borbi u kojima uzbuđenja nije nedostajalo, najbolji su kao i na tri prethodna turnira bili članovi Istarskog borca.

Oni su osvojili 12 zlatnih, osam srebrnih i 14 brončanih medalja, što im je donijelo 163 boda. Iza Istarskog borca plasirala se Rijeka čiji su predstavnici prikupili 111 bodova, a dalje slijede Pulafit (99), labinski Ippon (93), pulski Randori (48), Krk (47), rovinjska Uchimata (19) i Samuraj iz Kostrene (2), dok se na začelju poretka bez osvojenog boda smjestio Balance iz Selca.

U konačnom poretku Istarski borac uvjerljivo je slavio sa 737 bodova, Pulafit je osvojio drugo mjesto (433), Ippon je stigao do trećeg (394), a dalje slijede Rijeka (382), Krk (231), Randori (174), Uchimata (174), Balance (20) i Samuraj (15). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter