Turkmeni žele suradnju s Istrom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesteroclana delegacija iz Turkmenistana susrela se u utorak s istarskim županom Ivanom Jakovcicem, cime je službeno zapoceo višednevni boravak te delegacije u Istri tijekom kojeg ce posjetiti kulturne i prirodne znamenitosti, te vece turisticke, gospodarske i županijske tvrtke.

Susretu u poreckoj Villi Polesini nazocili su Abdiraman Mammetnijazov, šef odjela vanjskih poslova, marketinga i reklame Nacionalnog odbora za turizam i sport, G. Jagmurgeldi, direktor državne turisticke tvrtke "Akšabacijahat", Begmurad Muradov, direktor državne tvrtke "Sijahat", G. S. Orazdurdijev, i Eziz Haymuradov, zamjenik direktora i šef tehnickog odjela medunarodne luke Turkmenbaši i Nepes Hayitmuradov, voditelj marketinga Odjela za prehrambene industrije.

- Poslije lanjskog posjeta našeg predsjednika Berdimuhamedova vašoj zemlji i vašeg posjeta kao župana našoj zemlji, uspostavili smo vrlo bliske i dobre odnose. Naša delegacija ima namjeru širenja poslovne suradnje, pogotovo u sferi turizma i brodogradnje. Iz svega što sam vidio i cuo vi ste vrlo razvijena zemlja i možemo puno toga dobroga nauciti o njoj, rekao je Mammetnijezov.



Delegacija je posjet Istri nastavila u Puli obilaskom brodogradilišta Uljanik, Luke Pula, Plinare i Arenatursita, a slijedecih dana obici ce Rovinj, Kanfanar, Pazin i Umag.


Podijeli: Facebook Twiter