Turizam uz državni blagoslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Traženje novih prilika u poslovanju cilj je poslovne radionice koju je Udruga hrvatskih putnickih agencija (UHPA) organizirala u subotu u hotelu Histria uz pomoc Hrvatske turisticke zajednice i Ministarstva turizma, a na kojoj su sudjelovali predstavnici YUTA-e, nacionalne asocijacije turistickih agencija Republike Srbije.

Tim je povodom održana i konferencija za novinare na kojoj su osnovne smjernice i ciljeve ovog programa prisutnima izložili Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e, Željko Trezner, direktor UHPA-e, Radisav Stankovic, direktor YUTA-e, te Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske Turisticke zajednice.

- Ono što bismo željeli postici ovim radnim druženjem jest otvarati nove prilike u daljnjem zajednickom poslovanju, no i razvijati medupartnerske odnose izmedu dviju država, rekao je Trezner naglasivši da se to intenziviranje suradnje odnosi na promociju turistickih destinacija, afirmaciju hrvatskog turizma, no i mogucnost upoznavanja i poboljšanja sadržaja i kvalitete ponude.

Stankovic je istaknuo važnost izmjene iskustava, no i cinjenice da su partnerski kontakti u tom sektoru tek prvi koraci u promicanju turistickih gospodarstvenih subjekata.

- Ovom se radionicom pruža mogucnost razlicitim agencijama da razgovaraju, stvore dobar poslovni ambijent, a mi se nadamo da ce im države pružiti priliku za konstruktivan rad i tako poluciti uspješne i prepoznatljive rezultate, rekao je Stankovic.

Žgomba je ukratko pozdravio goste iz Srbije te zaželio uspješan rad i buducu suradnju, dok je Cinkopan Korotaj prisutnima prezentirala Pulu i njenu okolicu naglasivši da je protekla godina, u odnosu na 2005., u Istru dovela cak dvostruko više gostiju iz Srbije.


Podijeli: Facebook Twiter