Turizam nema granica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proljetno nogometno druženje hrvatskih i srpskih turistickih agencija u Puli, nakon turistickog sajma u Beogradu, urodilo je službenom suradnjom nacionalnih udruga putnickih agencija ciji su se predstavnici u subotu susreli na studijskom putovanju i poslovnoj radionici u srpskom skijalištu i odmorištu Zlatibor.

Okupili su se predstavnici tridesetak agencija koje su dogovorile buducu suradnju, a ujedno su se povezale s desetak makedonskih agencija koje su prvi put sudjelovale na ovakvom susretu.

- Turizam nema granica, on nije nacionalna kategorija. Citava ideja oko ovog susreta nastala je iz prijateljskog odnosa izmedu hrvatskih i srpskih putnickih agencija, a želja nam je da se u tom susretu vidi i komercijalni interes te da agencije ugovore nove poslove. Puno poslova zapocinje u Hrvatskoj, ali tamo ne završava. Tu prije svega mislim na daleka nova tržišta koja ne zanima jedna destinacija, nego cijela regija. Zato bismo trebali cim više suradivati i zajednicki nastupati prema tim novim tržištima, rekao je predsjednik Udruge hrvatskih putnickih agencija Boris Žgomba.

Njegov kolega iz srpske Nacionalne asocijacije turistickih agencija (YUTA) Radislav Stankovic dodaje da je to samo prvi korak prema udruživanju hotelijera, autoprijevoznika i turistickih djelatnika cijele regije, u cemu, naravno, korist vide i Makedonci, kojima ne bi bilo naodmet u ova krizna vremena u svoj Ohrid dovesti pokojeg novog gosta.

- Teške su ove godine, ne samo za naš turizam, nego vjerojatno i za citavu regiju i zato je ideja o zajednickom plasmanu odlicna, i nju cemo dodatno razraditi na našem sljedecem susretu u Makedoniji na proljece, rekao je predsjednik makedonske udruge putnickih agencija ATAM Mile Spirovski. Najavio je da ce im se na sljedecem susretu pridružiti i neke druge zemlje iz regije.

Druženje i poslovna radionica završili su malonogometnim turnirom izmedu predstavnika udruga nacionalnih putnickih agencija.


Podijeli: Facebook Twiter