Turizam mora spasiti Hrvatsku od bankrota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Turisticka sezona mora zemlju spasiti od bankrota. Treba je odraditi na plažama, u hotelima, trgovinama i za šalterima banaka, a ne na ulicnim prosvjedima", rekao je saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Pazinu.

Na novinarski upit je pojasnio da on nikoga nece odvracati od prosvjeda, ali da je turisticka sezona spas za Hrvatsku jer se u ovoj godini iz državnog proracuna mora vratiti 33 milijarde kuna. Ipak smatra da bi Vlada umjesto u studenom raspisivanjem izbora ranije naprimjer u lipnju pokazala odgovornost prema Hrvatskoj.

Parlamentarne izbore je nazvao prosvjedom svih prosvjeda. Po njemu ce svaka promjena donijeti uspješniju i vjerodostojniju vlast, ali do te promjene vlasti treba doci na izborima. "Hrvatska ima i previše anarhije s ovom Vladom, ali Hrvatskoj ne treba revolucija", porucuje IDS-ov zastupnik. Tvrdi i da odgadanjem izbora u vladajucoj stranci kupuju vlastitu buducnost.

Komentirao je i ono što su si, po navodima s nekih medija i internet portala, rekli premijerka Jadranka Kosor i tri prosvjednika Mirjana Buric, Dubravka Grubešic i Ivan Pernara na trgu Svetog marka u Zagrebu 17. veljace. Naveo je kako je Buric izjavila da je premijerki rekla da gradani preziru i mrze Vladu, da joj nitko ne vjeruje da nije znala što Sanader radi kao i da cijelu Vladu koja je nekompetentna treba promijeniti.

Ono što Kajina šokira su Kosoricine rijeci kojima priznaje da je situacija još gora nego što iznose mediji te da više nema novca za mirovine.

"Nevjerojatno je da je premijerka svjesna da je zemlja dovedena do dna, da zna da sa svojim ljudima nece uspjeti promijeniti to stanje, ali da se ekipa s vlasti ne da. Kao da žele da se poslije njih dogodi potop. To je krajnje neodgovorno i ravno je izdaji naroda. Cak su se i arapski vlastodršci makli, ali HDZ nece", kaže Kajin.

Zapitao se i treba li Vlada relaksirano završiti mandat nakon što su relaksirali naciju? Po premijerki je do relaksacije dovela veca prodaja automobila. Kajin veli da je u prva dva mjeseca ove godine MUP kupio 215 škoda octavija, 39 terenaca toyota i nepoznat broj bmw presretaca i da kane nabaviti 800 vozila, a Vlada operativnim leasingom 1.241 novo vozilo.


Podijeli: Facebook Twiter