Turistima iz hostela krala mobitele, tablete, fotoaparate...

(Ilustracija/Arhiva)
(Ilustracija/Arhiva)

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjom hrvatskom državljankom, osumnjičenom da je počinila osam kaznenih djela, a riječ je o imovinskim deliktima.

Djevojku se tereti za sedam kaznenih djela počinjenih u razdoblju od 18. svibnja do 17. kolovoza 2013. godine. Prvu krađu za koju ju je osumnjičena, 24-godišnjaka je počinila još 4. rujna 2012. godine, kada je iz apartmana jednog pulskog hostela otuđila mobitel, fotoaparat i novac, čime je dvije državljanke Velike Britanije u dobi od 24 i 23 godine oštetila za nekoliko tisuća kuna.

Kaznena djela iz 2013. godine osumnjičena je također počinila na području istog hostela te je tada u četiri navrata nasilno ušla u sobe ili šatore turista, dok je u tri slučaja iskoristila njihovu nepažnju. Otuđivala je mobitele, prijenosna računala, tablete, fotoaparate, kamere, novac i druge predmete, a ukupna materijalna šteta koja je nastala stranim turistima procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičena je privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske danas u jutarnjim satima, a zbog sumnje da je počinila kaznena djela i na području drugih policijskih uprava, kriminalističko istraživanje će se nastaviti. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter