Turističkim djelatnicima krediti za gradnju bazena

Za bazene u sklopu postojećih zgrada neće trebati građevinska i lokacijska dozvola (Arhiva)
Za bazene u sklopu postojećih zgrada neće trebati građevinska i lokacijska dozvola (Arhiva)

Vlada je odlučila turističke djelatnike kreditima poticati na gradnju bazena, jer podaci pokazuju da oni koji u ugostiteljskim objektima, hotelima ili kampovima imaju bazene dobivaju 30 posto više gostiju, a dulja im je i sezona, objavio je jučer ministar turizma Darko Lorencin predstavljajući projekt "Tisuću bazena za hrvatski turizam", koji njegovo ministarstvo provodi u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta te državnom agencijom za osiguranje (HAMAG).

- Obrtnici i poduzetnici mogu tim kreditima graditi nove vanjske i unutarnje bazene, maksimalne površine od 100 četvornih metara. Ako bazene grade u sklopu postojećih zgrada, za to im neće trebati građevinska i lokacijska dozvola, naglasio je Lorencin.

Napomenuo je da se natječaj za kredite objavljuje danas na mrežnim stranicama Ministarstva. Mogu ih dobiti čak i oni koji su još proljetos sagradili bazene, te svi koji će to učiniti do kraja godine, s fakturama do 1. siječnja 2014. godine.

Za kreditiranje gradnje bazena u proračunu je osigurano 10 milijuna kuna. Kreditom će se pokriti najviše 50 posto vrijednosti investicije, pri čemu jedan poduzetnik može dobiti najviše 50.000 kuna, rekao je Lorencin. Pravo na kredit imaju svi djelatnici u turizmu koji su registrirani kao obrtnici ili mali poduzetnici. (B. PODGORNIK/NL)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter