Turisticke tvrtke trebaju razmotriti svoje cijene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Bili bismo izuzetno zadovoljni da se ove godine broj nocenja i dolazaka zadrži na razini iz 2011. godine, ali i da ostvarimo rast turisticke potrošnje, odnosno da dosegnemo prihod u visini od sedam milijardi eura, rekao je ministar turizma Republike Hrvatske Veljko Ostojic danas u Opatiji.

Dodao je kako je teško predvidati turisticke rezultate, pogotovo jer »dvije trecine bookinga je napravljeno samo dva tjedna prije dolaska gostiju«, ali »i da treba biti optimistican«.

Takoder, pozivam sve turisticke tvrtke da, u skladu sa skorim smanjenjem PDV-a pažljivo razmotre vlastitu politiku cijena, zakljucio je Ostojic.

Ministar turizma je radni sastanak s opatijskim gradonacelnikom Ivom Dujmicem, direktoricom TZ-a Jasnom Doricic Sankovic i predstavnicima Liburnia Riviera Hotela održao na nedavno obnovljenoj terasi hotela »Kvarner«, te je posebno pohvalio ulaganje u najstariji opatijski hotel.

- Uložiti 35 milijuna kuna u ovakvim uvjetima sasvim sigurno nije mala stvar, no još je važnije da Liburnia Riviera Hoteli imaju razraden plan ulaganja u gotovo sve svoje objekte, kazao je Ostojic.


Podijeli: Facebook Twiter