Turističke ambulante otvorene u Poreču i Rovinju

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Turističke ambulante tijekom svibnja bile su otvorene u domovima zdravlja u Poreču i Rovinju, a uskoro bi trebale proraditi i u Puli, Labinu i Umagu. U Puli je planiran početak rada 6. lipnja, u Labinu 12. lipnja, a u Umagu 22. lipnja. Radno vrijeme za Pulu još nije određeno, a u labinskom Domu zdravlja tijekom lipnja je predviđeno da ambulanta za turiste radi sve dane u tjednu osim utorka i srijede od 9 do 17 sati. U Umagu će biti otvorena utorkom i četvrtkom od 7 do 14 sati, a ostale dane u tjednu u obje smjene, od 7 do 21 sat.

Istarski domovi zdravlja još su početkom travnja krenuli u potragu za devet doktora medicine i devet medicinskih sestara odnosno tehničara za rad tijekom sezone u turističkim ambulantama, a 20. svibnja ponovili su natječaj za još po jedan liječnički tim u Puli i Umagu. Kako se zahuktava sezona i povećava broj gostiju na Poluotoku, tako će se produžavati i radno vrijeme turističkih ambulanti, naravno, u ovisnosti i o raspoloživim medicinskim kadrovima u zemlji, zainteresiranima za rad u sezoni.

Ambulanta u Poreču zasad radi u jednoj smjeni, samo radnim danima od 9 do 17 sati, a još nije poznato kakvo će radno vrijeme imati tijekom lipnja. U rovinjskom Domu zdravlja turistička ambulanta radi ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati, subotom i nedjeljom od 8 do 20 sati, a utorkom ne rade. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter