Turističke ambulante do pune sezone samo u 1 smjeni

Liječničke usluge strancima naplaćuju se preko HZZO-a po cjeniku kao za hrvatske osiguranike (M. ANGELINI)
Liječničke usluge strancima naplaćuju se preko HZZO-a po cjeniku kao za hrvatske osiguranike (M. ANGELINI)

S prvomajskim praznicima proradile su turističke ambulante u domovima zdravlja u Poreču i Rovinju, zasad s po jednim liječničkim timom, a od 1. lipnja bit će otvorene i u Umagu, Labinu i Puli.

Od sredine lipnja, dakle samo udarna dva i pol mjeseca pune sezone, turistima u Istri na raspolaganju će biti po dvije liječničke ekipe, svakodnevno, i vikendom i praznikom, u dvije smjene, od 8 do 22 sata, u domovima zdravlja u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli, dok će Labin cijelog ljeta ostati samo na jednom timu.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić kaže da je dosadašnje iskustvo pokazalo da je u predsezoni i posezoni dovoljan rad turističkih ambulanti u jednoj smjeni; izvan toga za hitne intervencije tu su dežurni obiteljski liječnici, a noću i Hitna medicinska pomoć. Neće biti jednostavno niti naći liječnike, kaže dr. Ivančić, jer svake je godine sve teže popuniti timove.

- Potrebno nam je devet liječnika u punoj sezoni. Ima nešto mladih koji završavaju staž, koji će možda do sezone biti nezaposleni, ali većinu ćemo morati potražiti izvan Istre, kaže ravnatelj Istarskih domova zdravlja. (piše D. PALIBRK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter