Turistička zajednica središnje Istre dodijelila potpore za 35 manifestacija

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Predsjednik Turističke zajednice središnje Istre, Renato Krulčić i njena direktorica, Sanja Kantaruti, obznanili su rezultate javnog poziva za dodjelu potpora iz programa "Potpore manifestacijama u 2017. godini". Na javni poziv objavljen 17. siječnja u TZSI pristiglo je ukupno 38 prijava, a za financiranje odobreno ih 35 jer tri prijave nisu zadovoljile zadane kriterije.

Kapuz z ovcon

Odobrenim manifestacijama dodijeljeno je ukupno 87 tisuća kuna. Najviši iznos dodijeljene potpore je 10 tisuća kuna i to Danima meda u Pazinu, po osam tisuća kuna dobile su manifestacije: Žive jaslice u Lovreču, 24. izložba vina u Gračišću, S klobasicon u Europu u Svetom Petru u Šumi, šest Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, a najmanji iznos od po 500 kuna dobili su: Majevica u Ruhcima, Zelena infrastruktura u Lindaru, 1. Dani kapuza z ovcon i kviz "Dragi naš Pazin".

Sredstvima se, prema kriterijima natječaja financiraju kulturno-zabavne, sportske i ekološke manifestacije na području TZSI, odnosno području Grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Karojba, Pićan, Sveti Lovreč, Sveti Petar u Šumi i Tinjan, pojasnila je Kantaruti. Dodajući kako se radio o bespovratnim sredstvima namijenjenima isključivo manifestacijama koje će biti održane u 2017. godini, a obuhvaćaju troškove programa dakle izvođači, najma opreme, pozornice, audio i vizualne tehnike i tomu slično, potrošnog materijala za realizaciju manifestacije, najam prostora. Korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, kulturne i javne ustanove te ostale fizičke i pravne osobe, a odobrena će se sredstava doznačiti organizatoru po završetku manifestacije i po primitku cjelokupne javnim pozivom propisane popratne dokumentacije.

Brojne manifestacije

Ovaj javni poziv bio je usmjeren na manifestacije koje podižu kvalitetu turističke ponude središnje Istre, doprinose rastu broja gostiju i povećanju potrošnje, posebice u razdoblju pred i posezone te promoviraju središnju Istru kao zanimljivo turističko odredište, dodao je Krulčić. Uvjeren da će neke od tih manifestacija privući turiste da svoj odmor u središnjoj Istri planiraju u vrijeme održavanja manifestacije koja im se sviđa i koju žele pratiti. Uz to ovakav će način javne raspodjele javnog novca postati praksa TZSI, a ovaj prvi javni poziv koji je organizirao novi menagement Turističke zajednice središnje Istre, pokazao je veliko zanimanje korisnika, ali i ukazao na brojne manifestacije koje se održavaju na području središnje Istre. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter