Turisticka promocija Beograda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu Dana srpske kulture u Istri Turisticka organizacija Beograda je u petak u Hrvatskoj gospodarskoj komori-Županijskoj komori Pula predstavila turisticku ponudu i sadržaje glavnog srpskog grada, koji mnogi eminentni svjetski casopisi trenutno proglašavaju jednom od najatraktivnijih turistickih destinacija.

Dejan Veselinov, PR menadžer beogradskog TZ-a, srpsku je metropolu opisao kao poželjnu i lako dostupnu vikend-destinaciju, udaljenu od Pule osam sati autobusom, uz redovite letove Pula-Beograd tijekom ljeta.

Kako je naveo, broj dolazaka Hrvata u Srbiju lani se povecao za 12 posto na 24.302. Veselinov je istaknuo Hram sv. Save, Zemun, Skadarliju, Adu Ciganliju, Avalu i druge lokacije uz rijeci da se posjetiteljima nude programi razgledavanja grada iz otvorenih autobusa, turistickih tramvaja, brodom, a novost je takozvana rakija tura.

Grad kulture, kongresa, sajmova i poslovnih dogadaja, sporta i rekreacije, poznat je i po svom nocnom životu pa je Veselinov pozvao Puljane i Istrane da dodu, primjerice, na jedan od brojnih koncerata koji ce se u Beogradu održati ovoga ljeta ili na Beogradski festival piva u kolovozu.

Srpske je goste u Istru pak pozvala Jasna Jaklin Majetic, predsjednica pulske Komore, navodeci kao prvu priliku za to sajam Vinistra, koji se održava za prvomajske praznike.


Podijeli: Facebook Twiter