Turisti zaglavili na otočiću, jahte se nasukale

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

S otočića Ražanac Mali u Velebitskom kanalu jutros su spašena dva poljska državljanina, dok su u Privlačkom zatonu i na Pagu odsukana su dva plovila. Srećom, nema ozlijeđenih, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U potragu za poljskim turistima, koji su na gumenjaku jučer otišli u ribarenje, ali se zbog jake bure i visokih valova nisu mogli vratiti na kopno, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja uputila je sinoć više plovila, no ni jedno nije moglo prići otočiću.

Potraga je iza 23 sata prekinuta, a jutros oko 7 sati ploveći kočaricom "Manko" kapetan Lučke ispostave Starigrad pronašao je turiste na otočiću Ražanac Mali te ih dovezao do Starigrada. Turisti su neozlijeđeni, a po dolasku u Starigrad pregledali su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći. Gumenjak je oštećen i ostao je na otočiću. Poziv da se pomogne turistima poslan je sinoć iz Šibuljina.

Tvrtka Emergensea jutros je odsukala jahtu "Franka" koja se noćas nasukala u Privlačkom zatonu u uvali Prezida, a nakon toga i gliser s dvoje njemačkih državljana ispred Povljane na Pagu. Uzrok nasukavanja su jaka bura i loše sidrenje plovila. Ozlijeđenih nema i plovila su neoštećena.

Vijest o nasukavanju jahte javio je vlasnik jahte i tvrtke za najam plovila Asta Yachting, a turisti s glisera sami su u pomoć pozvali Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter