Turisti se u Istarskoj županiji mogu osjećati sigurno

Pulski ribari na rivi krpaju mreže (M. MIJOŠEK)
Pulski ribari na rivi krpaju mreže (M. MIJOŠEK)

Turisti na području Istarske županije mogu se osjećati sigurno. Ovdje će imati istu razinu zaštite, ako ne i bolju, od one koju imaju u svojim zemljama. Izjavio je to Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije uoči održavanja četvrte sjednice Stožera. Uobičajena je to sjednica koja se održava na početku svake turističke sezone.

- To je prilika da se sve pravne osobe koje ugošćuju veliki broj turista na području Istarske županije, a to su turistička naselja, kampovi i drugi objekti u kojima borave turisti, očituju u kojoj su fazi pripreme, odnosno kakva je trenutna situacija vezana za njihove obaveze, ne samo za propise, već što poduzimaju niz godina kada je riječ o sigurnosti za boravak turista na tom području, rekao je Kozlevac i dodao da sjednici prisustvuju i članovi stožera koji su rukovodioci službi koje se bave zaštitom ljudi i imovine: policija, vatrogasci, prva pomoć, domovi zdravlja, crveni križ, gorska služba za zaštitu i spašavanje i drugi.

Prilika je to i za uzajamno informiranje o spremnosti službi i tu se dobiva precizna ocjena stanja organiziranosti na području Istarske županije.

- Ovo danas je točka na i. No, ono što već sada mogu reći jest da su sve pripreme učinjene na području Istarske županije. Svake godine napravimo pola koraka naprijed u organizaciji, pa je tako i ove godine bolja organizacija i tehnička provedba no lani i ono što možemo reći jest da se turisti mogu osjećati sigurno na području Istre, konstatirao je Kozlevac, ali i dodao da apsolutnu sigurnost ne može nitko garantirati. No, prema riječima Kozlevca, Stožer može garantirati da će svaki mogući problem do kojeg će eventualno doći, bilo čovjekovim utjecajem, bilo vremenom, imati kvalitetni odgovor jer su sve službe u potpunosti spremne.

- Koliko ćemo biti efikasni ne ovisi uvijek o nama nego o mnogim drugim faktorima, ali mi ćemo poduzeti sve da se svaki mogući problem što prije sanira i prođe sa što manjim posljedicama po ljude i imovinu, zaključio je Kozlevac. (P. ALBERTINI)


Podijeli: Facebook Twiter