Turisti sat vremena bili zatočeni u Areni

Turisti ostali zatočeni u podzemlju Arene (Arhiva)
Turisti ostali zatočeni u podzemlju Arene (Arhiva)

U redakciju nam je stiglo pismo čitatelja (podaci poznati redakciji) u kojem nam je ispričao doista neuobičajen događaj o grupi turista, u čijem je društvu bio i on, a koja je ni manje ni više nego ostala zatočena sat vremena u Areni.

"U petak je Pulu pogodio olujni pljusak. Velika skupina turista koja se u tom trenutku zatekla u Areni sklonila se u njenom podzemlju. Kada je kratkotrajni pljusak prestao pokušali su izaći vani, ali to nije bilo izvodivo jer se pred ulazom stvorila ogromna lokva vode. Kako se uglavnom radilo o starijoj populaciji posjetitelja za njih je to bilo nepremostivo jezero. Nastala je panika. Svi pokušaji da se privoli mjerodavne u Areni da nešto poduzmu ostali su bezuspješni", navodi nam u pismu.

U jučerašnjem razgovoru ponovio nam je da je mučnoj situaciji došao kraj tek kada su se turistički vodiči sami probili kroz vodu, našli i dovukli neke daske i tavalone te od toga napravili provizorni mostić pa za ruke izvukli više grupa turista i školske djece.

- Razumljivo je njihovo ogorčenje. Čak 45 minuta trajalo je njihovo "zatočeništvo" u podzemlju Arene, a da za sve to vrijeme nitko od nadležnih nije ni prstom mrdnuo, veli nam naš čitatelj uz riječi da, kada se prebroji broj zatočenih i pomnoži s cijenom ulaznice, ispada da su zatočene grupe za ovaj "nezaboravni izlet" platile oko pet tisuća kuna.

Za komentar cijele situacije upitali smo ravnatelja Arheološkog muzeja, koji upravlja amfiteatrom, Darka Komšu. Uz riječi da u petak nije bio u Puli no da je tog dana, koliko je upoznat, pola grada bilo poplavljeno i da se doista radilo o izvanrednoj situaciji, Komšo nam je rekao da za prostor ispred Arene, na kraju krajeva, nisu nadležni oni, već Grad Pula. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter