Turisti otkrivaju malvaziju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na drugom izdanju Malvazija Wine festivala, što se odvija u šatoru na poreckoj rivi, svoja je vina na degustaciju ponudilo tridesetak istarskih i dvadesetak talijanskih proizvodaca s ciljem upoznavanja turista, pogotovo onih iz sjevernijih zemalja, s malvazijom.

"Festival smo ove godine fokusirali iskljucivo na malvaziju i terminom ga uskladili prvenstveno za goste koji su Porec posjetili za vrijeme Duhova. Racunamo da je kroz šator prošlo oko dvije tisuce ljudi", kaže direktor porecke Turisticke zajednice Nenad Velenik.

Pozivu za sudjelovanje odazvala se talijanska gastrorevija "Sapori d' Italia" koja je organizirala dolazak predstavnika proizvodaca malvazija iz nekoliko talijanskih regija.

Tako, uz istarske malvazije, posjetitelji imaju prilike degustirati i nešto manje poznate ružicaste malvazije ili liker malvazije iz Piemonta, pjenušave slatke malvazije iz regije Emilia Romagna, crne malvazije iz Umbrije, Puglie ili Lazija te one poznatijeg okusa iz susjednog Veneta.

U nedjelju je pažnju turista plijenio boškarin poznatog uzgajivaca istarskog goveda Marija Gašparinija iz Fabci.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a degustacija se placa deset kuna po caši i ukljucuje popust pri kupnji butelja svih predstavljenih proizvodaca. Festival završava u ponedjeljak u 22 sata.


Podijeli: Facebook Twiter