Turisti odlaze, hoteli i dalje puni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Istru je cestovnim putem preko granicnih prijelaza Kaštel, Plovanija i Požane te morskim i zracnim linijama do subote u podne ušlo 5.519 domacih i 68.781 inozemni putnik, dok je na izlazima zabilježeno 23.349, odnosno 68.053 inozemna gosta, potvrdeno je iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave istarske.

Zbog pojacanog prometovanja prema granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija na Istarskom ipsilonu kolona je dosezala 25 kilometara, a pred tunelom Ucka protezala se na dva kilometra.

Usprkos kalendarskom primicanju jeseni, a zahvaljujuci visokim temperaturama i ovog vikenda, dolazak novih gostiju optimisticno se ocekuje, a pozitivna nam je predvidanja za nastavak turisticke sezone dao i Denis Ivoševic, direktor Turisticke zajednice Istarske županije.

- Cinjenica jest da je tjedan ferragosta završio, no ako potraje lijepo vrijeme, možemo i dalje ocekivati popunjene cvrste objekte i kampove, rekao je i dodao da su trenutno svi smještajni kapaciteti popunjeni te da slobodnih soba nema u istarskim hotelima.

- To su informacije koje prenose hotelijeri, dok od agencija saznajemo da je i buking za rujan dobar, rekao je Ivoševic.


Podijeli: Facebook Twiter