Turisti ne dolaze zbog hotela već zbog onoga što mogu dobiti u destinaciji

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Umaški restorani Buščina, Da Lorenzo, Badi, Villa Rosetta, Porto, Edda i Pergola, te vinski podrum Degrassi uvršteni su u ovogodišnje izdanje gourmet vodiča ''Best gourmet'' koji se već 21 godinu izdaje na području regije Alpe Adria.

Ovog su vikenda tim povodom umaški gradonačelnik Vili Bassanese i direktor umaške Turističke zajednice Milovan Popović upriličili prijem za ugostitelje i vinare prilikom kojeg su im uručene zahvalnice za promociju Umaga na spomenutom prostoru. Počasni je gost bio Maurizio Potocnik, predsjednik Kluba Magnar ben, izdavača ovog renomiranog gourmet vodiča.

- Istarski pjat koji proizlazi iz naših proizvoda, a zahvaljujući vašem radu je ono što nas uzdiže u kvaliteti i prepoznatljivosti. Zahvaljujem se svima vama za sav trud koji ulažete i za način na koji promičete sebe i dajete dodatnu vrijednost sebi, gradu i cijeloj regiji, našoj županiji i Republici Hrvatskoj, kazao je Bassanese.

Inače, Klub Magnar ben je organizacija osnovana s ciljem promicanja, valoriziranja i poticanja enogastronomije na području regije Alpe Adria, a ujedno se bavi i izdavaštvom raznih publikacija u sektoru kuhinje i enogastronomije. Još od samog početka izdavanja vodiča, veliki se prostor daje Hrvatskoj, odnosno Istri, a njegova ga filozofija uvrštava među najobjektivnije s obzirom da se uvrštavanje ne naplaćuje, već se restorani i vinari uvrštavaju prema strogim kriterijima.

- Enogastro ponuda koju Istra ima je zasigurno jedan od najvažnijih motiva dolaska. Turisti ne dolaze zbog hotela, sobe, već dolaze zbog onoga što mogu dobiti iz destinacije. Vi svojim radom i trudom doprinosite tome da iz godine u godinu rastemo kao destinacija,  da ostvarujemo sve više noćenja i rastemo na ljestvici popularnosti. Kao što znate, Istra je sigurno najbolja enogastronomska regija u Hrvatskoj, a posebice sjeverozapadna Istra, istaknuo je Popović.

Na prijem su bili pozvani i ostali restorani i vinari iz Klastera sjeverozapadne Istre kojima je uručen ovogodišnji primjerak vodiča ''Best gourmet''. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter