Turisti iz Srbije najzainteresiraniji za Istru

(D. M.)
(D. M.)

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavila je svoju ponudu, a prvi dojmovi su da će se i ove godine najviše gostiju iz Srbije odlučiti za Istru, poglavito Rovinj, dok je iznenađujuće velik interes Beograđana za Dubrovnik, rečeno je Hini na štandu HTZ.

Ovogodišnji nastup Hrvatske na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, prema riječima voditeljice štanda HTZ Jasne Babić, koncepcijski se dosta razlikuje od onoga prije dvije godine kad je Hrvatska na beogradskom sajmu bila zemlja-partner. Sad je osmišljen kao info-pult s promidžbenim materijalima i simboličnim suvenirima za posjetitelje.

"Bez obzira na to, interes je velik, za pojedine krajeve posebno, tako da smo za Dubrovnik vrlo brzo ostali bez promidžbenog materijala, dok je u Istri Rovinj destinacija broj jedan, kaže Jasna Babić i ocjenjuje da se osjeća nostalgija kod mnogih posjetitelja iz Srbije koji su nekoć ljetovali na hrvatskoj obali. Koliko god se trendovi u turizmu mijenjanju, moj je dojam da će se mnogi s radošću vraćati Jadranu, ocijenila je za Hinu voditeljica promidžbenog štanda Hrvatske turističke zajednice na Međunarodnom sajmu turizma koji danas završava u Beogradu.

Ona kaže da je osjetno veći interes i za Dalmaciju, posebno otoke. Kvarner se predstavio još prvog dana sajma, a pozornost na turističku ponudu privukli su tradicionalni zvončari. Turistički djelatnici Kvarnera kažu da već imaju povratne informacije, osobito o velikom interesu gostiju iz Beograda. Uostalom, kad su u pitanju Kvarner - Opatija, Rijeka, Krk i slične destinacije, dobre ceste i dobra povezanost čine 50 posto odluke kamo ćete putovati, ocijenila je Jasna Babić i uz pohvale organizatorima naglasila da je zadovoljna nastupom na HTZ.

Zadovoljni smo i svojim nastupom i velikom posjećenošću iz koje zaključujemo da je i interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju sve veći, rekla je za Hinu Jasna Babić. Hrvatska je ove godina od 27. veljače do 2. ožujka bila jedna od 54 zemlje i među više od tisuću izlagača na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Predstavili su se, među ostalima, turizam Kvarnera, turističke zajednice Matulja i Novog Vinodolskog, čelnici gradske uprave istarskog Buzeta bili su gosti u uzvratnom turističkom posjetu na štandu vojvođanskog grada Novog Bečeja, a dubrovački predstavnici došli su s namjerom da ugovore izravnu autobusnu liniju Beograd-Dubrovnik. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter