Turisti i dalje dolaze, kolone na cestama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema podacima Policijske uprave Istarske do subote u podne više je stranih turista ušlo u Istru nego što ih je napustilo naš poluotok. To bi znacilo i da nakon same špice sezone koja svoj vrhunac doživljava na Veliku gospu, u Istri vlada pravi turisticki mravinjak.

Zaslužno je sigurno i više nego lijepo vrijeme - vrucine kakvih dosad nije bilo, osim kraceg razdoblja pocetkom srpnja. O dobroj sezoni svjedocile su jucer i gužve na Istarskom ipsilonu - na izlazu prema Sloveniji kolona je dosezala cak deset kilometara.

Prema podacima policije u petak je u Istru preko svih njenih granicnih prijelaza ušlo 47.571 stranih turista, a izašlo njih 45.865. U subotu do podneva ušlo ih je pak 33.114, a izašlo 19.872. Znak je to da ce i kolovoz u turistickom smislu obradovati turisticke djelatnike, koje bi inace prve ljetne kiše krajem kolovoza bacile u ocaj.

Ove godine tome definitivno nije tako, a prema svemu sudeci, barem po nekim vremenskim prognozama lijepo ce se vrijeme nastaviti i tokom zadnjeg ljetnog mjeseca- rujna zbog cega bi mogla ponovno profitirati posezona.

Pojacan je promet na vecini cesta u smjeru mora, posebice na autocestama, naplatnim postajama i granicnim prijelazima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Povremeni zastoji moguci su duž Istarskog ipsilona i na Jadranskoj magistrali pokraj turistickih središta.

Poslijepodne ocekuju se ponovno gužve na Istarskom ipsilonu prema prijelazu Kaštel, ali i na ostalim granicnim prijelazima sa Slovenijom, upozorava HAK. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter