Turiste muce ubodi i vrucica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvog dana srpnja u Puli je pocela raditi turisticka ambulanta. Smještena je u prostorijama Doma zdravlja u Flanatickoj ulici, gdje se o zdravlju turista brinu dva lijecnicka tima u smjenama buduci da ambulanta radi od 8 do 21.30 sati. Prema rijecima ravnateljice Istarskih domova zdravlja mr. dr. Andele Pocekaj, u ambulanti dosad nije bilo vecih gužvi.

- Otkako je otvorena, nismo zabilježili pretjeranu posjecenost, nešto više pacijenata bilo je proteklog vikenda, no ne kao, primjerice, u Porecu ili Rovinju, rekla je Pocekaj i dodala da su pacijenti pulske turisticke ambulante uglavnom djeca te da su najcešce tegobe zbog kojih turisti traže lijecnicku pomoc vrucica, povracanje, povišena temperatura, mucnina ili pak ukocenost.

Dodala je da su turisti jako dobro potkovani svim potrebnim dokumentima i raznim iskaznicama, stoga naplate za uslugu nema.

Isto su nam potvrdili i u pulskoj ambulanti, koju smo obišli i gdje smo se uvjerili da turisti zaista ništa ne prepuštaju slucaju te da na put ne krecu bez putnog osiguranja.

Zatekli smo ondje tek nekolicinu turista, uglavnom roditelja s djecom. Jedna slovenska obitelj je pomoc lijecnika potražila zbog kceri, koju je komarac ubo u kapak koji je otekao. Djevojcica, naime, gotovo nije mogla otvoriti oko, stoga su se odlucili za posjet lijecniku.

Na pitanje kako su doznali da postoji turisticka ambulanta, kazali su nam da ih je o tom izvijestila djelatnica s Hitne pomoci, gdje su najprije potražili pomoc. Dodali su da su zadovoljni uslugom iako predugo cekaju na red, no vele da je to sasvim normalno.

Zadovoljstvo uslugom izrazili su nam i supružnici iz Ceške, koji su upravo izašli iz ambulante i kazali nam da je lijecnicki tim izrazito profesionalan i ugodan.


Podijeli: Facebook Twiter