Turista ima, ali kupaca nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blagdan Tijelova u Porecu protekao je bez posebnih dogadanja pa su se turisti i gradani uglavnom zadovoljili šetnjom gradskim ulicama.

Iako je na vecim plažama za kupanje sve bilo spremno, od ležaljki, suncobrana do fast foodova, a komunalci cistili posljednje nakupine morske trave, promjenjivo i vjetrovito vrijeme kupacima nisu dozvolili previše radosti, pa su se i oni najhrabriji i uglavnom morali pomiriti samo sa suncanjem.

Medu grupama turista najviše je bilo Talijana, koji su svoj nacionalni blagdan iskoristili za odmor i produženi vikend, ali i dosta Nijemaca, Austrijanaca te pokoja grupa domacih školaraca na malom maturalnom izletu.

Svi su se oni uputili u razgledavanje kulturnih znamenitosti i trgovina te uživanje u parkovima ili na rivi, koji su ih, istina, docekali cisti i uredni, ali s vec dobro poznatom ponudom - odjece, nakita, plasticnih predmeta i brze hrane.

"Turisti samo gledaju, ništa ne kupuju. Uglavnom samo slikaju, pojedu sladoled i to je to. Niti kavu ne popiju. Pogledajte, cak su i kafici prazni", požalila nam se jedna prodavacica na štandu s odjecom.

Iako smo slicnu pricu culi i kod nekolicine drugih prodavaca i ugostitelja, svi oni uglavnom vjeruju da ce sezona donijeti više izdašnijih gostiju i, naravno, bolje vremenske prilike.

Kako doznajemo iz poreckih hotelijerskih kuca, prvi lipanjski vikend i pocetak sezone docekat ce otvorenih vrata svih svojih turistickih objekata, hotela, kampova i apartmanskih naselja.

Riviera iz grupacije Valamar to je ucinila prije nekoliko tjedana, a Plava laguna svoje posljednje zatvorene hotele, Lagunu Istra, Zornu i Delfin, otvorit ce u petak i subotu.


Podijeli: Facebook Twiter