Turcinovic prešao 123 kilometra za zdrav život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cilj cjelodnevnog maratona "123 kilometra za zdrav život", održanog u utorak u povodu Dana grada Pazina i Svjetskog dana sporta, bio je pazinski Trg slobode. Glavni akter bio je Gracijano Turcinovic koji je trasu prešao na hand-bikeu, a docekan je koncertom dobrodošlice na kojem su nastupili brojni ovdašnji glazbenici. Maraton u organizaciji pazinskog Društva tjelesnih invalida, SD-a Trickeri, BK-a Sveti Petar, BK-a MTB Istra-Pazin te udruge Pazin - zdravi grad startao je u Lupoglavu, a obuhvatio Buzet, Motovun, Karojbu, Tinjan, Sveti Petar u Šumi, Gracišce i Cerovlje.
"1-2-3 kreni i ti" bio je moto smjelog pothvata koji su Turcinovicu pomogli ostvariti clanovi DTI-ja uz mještane i školarce koji su ga otpratili dio puta. Cilj je potaknuti osobe s invaliditetom da se bez obzira na zapreke ukljuce u društveni život, kao i ostale da prihvate sport kao zdrav nacin života. Maraton je bio i humanitarnog karaktera da bi se prikupila sredstva za uredenje i opremanje prostora DTI-ja u bivšoj pazinskoj vojarni.
Na završnoj fešti glavnog aktera je pozdravio i novopeceni pazinski gradonacelnik Renato Krulcic te je izrazio divljenje zbog ucinjenog pothvata, a veliku cast ukazala mu je i predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida Mirjana Dobranovic došavši iz Zagreba da bi mu osobno cestitala.


Podijeli: Facebook Twiter