Turci potpisali, plaće u Dini idući tjedan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uprava Diokija obavijestila je jučer Zagrebačku burzu da je turski investitor Caliskan potpisao dio dokumentacije za preuzimanje vlasništva nad tvrtkom Adriaoil SpA koja posluje u sastavu Dioki grupe, te pokretanje proizvodnje u Dina Petrokemiji na Krku. Time se napokon počeo nazirati kraj sapunici oko sudbine Dine i isplate plaća radnicima Diokija i omišaljske petrokemije, duljoj i od onih turskih na televizijskim programima.

Neslužbeno se saznaje da su Turci stavili ključni potpis - na predugovor za kupoprodaju Adriaoila SpA, zajedno s dijelom pratećih dokumenata, dok se tijekom današnjeg dana očekuje potpisivanje dokumentacije vezane uz početak proizvodnje u Dini, među kojima i doradbeni ugovor za proizvodnju polietilena. Predsjednik uprave Diokija Leo Dolezil te informacije nije jučer htio potvrditi, ali ih nije ni demantirao.

U Dini i Diokiju se očekuje da će turski investitor u ponedjeljak uplatiti pet milijuna eura avansa, od čega će plaće radnicima biti isplaćene tijekom idućeg tjedna. Neslužbeno je iz Dine potvrđeno da je s vjerovnicima dogovorena deblokada računa tvrtke. Vlasničko restrukturiranje Dine predviđeno je do 30. studenog. U Sindikatu Dine nadaju se da je na vidiku kraj agonije. (M. GLAVAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter