Turbo Ceger Bauer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao prvorazredni underground dogadaj tik do prepunog turistickog pulskog Foruma, u galeriji Makina je otvorena izložba originalnih skica Igora Hofbauera, ilustratora i strip autora, najpoznatijeg po plakatima koje je godinama oblikovao za zagrebacki klub Mocvara, a prije toga i za KSET.

Prepoznatljiv stil njegovih plakata i crteža zasnovan je na kombinaciji klasicnog americkog stripa i film noira, tekovinama pop arta, njemackog ekspresionizma i ruskog konstruktivizma.

Zajedno s Hofbauerom, u projektu spontano nazvanom "Turbo Ceger Bauer", Mileta Mijatovic iz Panceva predstavio je 12 brojeva fanzina Ceger odštampanih na cegerima (platnenim torbama), zobnicama i majicama, a Johanna Marcade i Bruno Tolic izdavacku kucu Turbo Comix, koja nezavisne strip autore iz Srbije i Hrvatske objavljuje u Francuskoj, Belgiji i Švicarskoj. Taj je izdavac nedavno objavio Hofbauerovu knjigu "Firma", koja je takoder dostupna u galeriji Makina.

Ispred galerije zainteresiranima je Mileta Mijatovic, inace pjevac i autor tekstova beogradsko-pancevacke noise rock grupe Klopka za pionira (a kako nam je rekao, i autor tekstova za novi album Francija Blaškovica), besplatno sitotiskom štampao posljednji broj fanzina Ceger, sa znakom "Novo doba". Naziv je to prvog medunarodnog festivala nezavisnog nekomercijalnog stripa, plakata, ilustracija, videa, animacije i eksperimentalne glazbe koji je prije mjesec dana održan u Beogradu i Pancevu, na kojemu su predstavljeni i Turbo Comix, radovi Hofbauera i fanzin Ceger.


Podijeli: Facebook Twiter