Tunis: Terorist na hotelskoj plaži ubio 35 ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje dvadeset i sedam ljudi, među kojima su i strani turisti, ubijeno je u petak tijekom terorističkog napada izvedenog na hotel u tuniskom ljetovalištu Susi, na jugu Tunisa, pokazuje nova bilanca žrtava koju je priopćilo tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova.

Ukupno je 35 poginulih, a među njima su i strani turisti, kazao je glasnogovornik ministarstva Mohamed Ali Aroui ne navodeći podatke o nacionalnosti poginulih.

"Riječ je o napadu na hotel Merhaba u Susi, Napadač je ubijen", rekao je glasnogovornik u izjavi za nacionalnu televiziju. Po riječima glasnogovornika, u napad nije bilo uključeno više napadača.

Prethodna bilanca žrtava govorila je o devetnaest poginulih. Nacionalna televizija javila je o tome da su se pucnji čuli na plaži ispred hotela u ljetovalištu u Susi, 140 km južno od glavnog grada.

Prošle godine napadač-samoubojica aktivirao je bombu na plaži u Susi, no osim njega nije bilo poginulih. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova za sada od nadležnih tijela u Tunisu nije dobilo nikakve informacije o poginulima, doznaje se u ministarstvu vanjskih i europskih poslova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter