Tuneli do otoka - strateški projekt HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je na  okruglom stolu u Splitu pod nazivom »Razvojni potencijali Dalmacije« istaknuo kako je izgradnja tunela, kojima bi se obala povezivala s otocima ali i otoci međusobno, strateški projekt HDZ-a jer bi se unaprijedio razvoj turizma, spriječilo iseljavanje s otoka i zaposlila građevinska industrija.

"To nisu klasični tuneli, nego su cijevi koje se polažu na morsko dno i zapravo se radi o funkcionalnim prometnicama kakve već postoje u svijetu, primjerice u Japanu ili Kanadi«, rekao je Karamarko. 

On je pojasnio kako se ovakvim tunelima ne bi spajali svi otoci nego oni za koje se donese strateška odluka te je u tom kontekstu spomenuo relacije Pelješac-Korčula, Split-Brač, Brač –Hvar i Zadar –Ugljan.

Na pitanje kako komentira ocjenu premijera Zorana Milanovića da su podvodni tuneli »fantazija i svemirski projekt«, Karamarko je kazao kako je zgrožen takvom izjavom.

"To je njegovo vizionarstvo razine predsjednika kućnog savjeta, jer premijer Milanović ne shvaća veličinu i snagu razvoja Dalmacije nakon što bi se podvodni tuneli izgradili«, ustvrdio je Karamarko. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter