Tullio Fernetich nije više županijski vijecnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Pred 15-ak dana sam poslao svoju neopozivu ostavku na mjesto županijskog vijecnika strucnim službama u Istarskoj županiji i na znanje kolegama u Klubu nezavisnih vijecnika, potvrdio nam je u srijedu vijest koja je doprla do nas Tullio Fernetich, jedan od najpoznatijih clanova Ladonje, koji je u Skupštinu ušao kao kandidat na toj nezavisnoj listi nositelja Plinija Cuccurina.

Kao razlog ostavke, koju je u Glasu Istre Fernetich vec najavljivao prije nešto više od mjesec dana, kaže da želi dati mogucnost drugima, mladima, da do kraja mandata nešto nauce i steknu iskustva koja ce im biti prijeko potrebna za ponovno kandidiranje i daljnje politicko djelovanje.

Kaže i da se nije osjecao korisnim, a podsjeca i da su u Cuccurinovoj Nezavisnoj listi imali dogovor da na pola mandata ili nešto kasnije omoguce i drugima s liste da budu županijski vijecnici, što osobno sada i cini.

- Važno je raditi nešto korisno. Imao sam osjecaj da ovo više nije za mene. Nisam imao nikakvog adrenalina, izgubio sam pocetni elan, veli Fernetich te dodaje da misli da ima bogato politicko i radno iskustvo koje se moglo bolje iskoristiti od pukog zadovoljavanja forme i "jednoglasnog" dizanja ruke.

Ubuduce planira se više posvetiti svom poduzecu, a bit ce aktivan i u gospodarskim strukturama i turizmu.

Prakticki u isto vrijeme dok Fernetich daje ostavku na mjesto županijskog vijecnika, clan njegove Nezavisne liste Paulo Klaric je dao ostavku na mjesto vijecnika u Opcinskom vijecu Brtonigle. (S. BENIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter