Tukli se, skidali i huškali na napad na policiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska je policija tijekom odigravanja nogometne utakmice izmedu reprezentacija Republike Hrvatske i Republike Ceške u srijedu, koja je odigrana na stadionu Aldo Drosina u Puli, privela deset navijaca.

Prema podacima iz PU istarske, tri su navijaca svadom i vikom u trgovini u robnoj kuci u centru Pule prije pocetka utakmice remetili javni red i mir pa su privedeni. Dvojica su pak pod vidnim utjecajem alkohola pokušala uci na stadion, odnosno odbila su alkotest, pa su završila u policiji.

Osim u gradu bilo je "veselo" i na tribinama. Naime, dva su se navijaca na sjevernoj tribini potukla, jedan je s iste te tribine poticao "ekipu" na napad na policajce, a na koncu su se dva navijaca, opet na istoj tribini, skinula do pojasa.

To ne bi bilo ništa cudno da na tijelu nisu imala istetovirane neprimjerene sadržaje cime su izazvala zgražanje ostalih gledatelja pa su privedena u policiju. Bit ce privedena na Prekršajni sud u Puli zbog prekršaja iz Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Za sve navijace protiv kojih je podnesen optužni prijedlog policija ce zatražiti i zaštitnu mjeru zabrane prisustvovanja na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije.

Policija je i preventivno do otrežnjenja zadržala dva navijaca prije pocetka utakmice jer su bila pod utjecajem 1,25 i 1,5 promila alkohola. Kako isticu u PU istarskoj, osim ovih slucajeva, za vrijeme i nakon utakmice nije bilo vecih problema.


Podijeli: Facebook Twiter