Tudoru šest utakmica, a Scoriji 8.000 kn kazne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio je trenera Hajduka Igora Tudora zabranom vođenja momčadi na šest prvenstvenih ili kup utakmica zbog isključenja na utakmici 33. kola protiv Slavena Belupa igranoj u subotu u Koprivnici.

Tudoru je ovo bilo četvrto udaljavanje s klupe u tekućem prvenstvu nakon kojega je odbio napustiti tehnički prostor.

U objašnjenju kazne stoji:

"Sudac utakmice Marko Matoc u prijavi u izvještaju s utakmice naveo je:

'Trener gostiju Igor Tudor isključen je i udaljen s klupe zbog napuštanja tehničkog prostora u više navrata tijekom utakmice. U 86. minuti ušao u teren za igru negodujući na sučevu odluku. S obzirom da je igra bila u tijeku, isključen je u prvom prekidu. Nije htio napustiti tehnički prostor svojevoljno i pritom je izjavio da on neće napustiti tehnički prostor i da se prekine utakmica. Uz pomoć predstavnika Hajduka i redarske službe napustio tehnički prostor, a da pri tom nije bilo prisile od redarske službe.'

Trener Igor Tudor nije se očitovao po prijavi suca u izvještaju s utakmice".

To znači da Tudor neće moći voditi momčad s klupe u posljednja tri kola ove sezone, te prva tri kola sljedeće.

Osim Tudora, kažnjen je i trener Slavena Belupa Elvis Scoria zbog isključenja u završnici utakmice 32. kola protiv istre 1961 u Puli. On je "zbog neprimjerenog komentiranja suđenja" navedene utakmice kažnjen novčanom kaznom u iznosu 8.000 kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter