Tudman u medijima zastupljen 0,01 posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednicki kandidat Miroslav Tudman na konferenciji za novinare u utorak u Šibeniku istaknuo je da njegovi protukandidati do danas nisu kazali niti jedne rijeci o programu i viziji Hrvatske, ali se zato govori o tome gdje je tko bio, tko je koliko visok i što oblaci.

Favorizira se, smatra, cetiri-pet kandidata koji bi svojim izborom na funkciju predsjednika države samo nastavili kontinuitet Mesiceve i Sanaderove politike koja je Hrvatsku dovela do toga da je na petom mjestu u svijetu po zaduženosti i cetvrtom po odlasku mladih. Tudman je izbrojao i koliko su se puta predsjednicki kandidati pojavljivali u medijima u proteklih mjesec dana i objavio da primat drži Milan Bandic.

- Bandic zauzima od 43 do 49 posto pojavljivanja, Hebrang 20-30 posto, Vesna Pusic od pet do 15 posto, Ivo Josipovic od 11 do 14 posto, a moja pojavljivanja idu od 0,01 do 0,6 posto. To dovoljno govori. Favoriziraju se stranke koje imaju politicku moc i oni koji imaju financijsku moc, nezadovoljno je ustvrdio Tudman.

Gradanima je porucio da, ako su zadovoljni postojecom situacijom, glas dadu bilo kojemu od ostalih cetiri, pet kandidata koji ce biti kontinuitet dosadašnje politike, a one koji nisu zadovoljni, Tudman je pozvao da glasaju za njega.

Predstavljajuci svoj program Miroslav Tudman kazao je da je protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, borit ce se za bolji odnos s iseljenom Hrvatskom, a istaknuo je i da niti jedna zemlja ne može napraviti gospodarski razvoj bez oslonca na svoju dijasporu.

Kritizirao je, kako veli, kroatofobe koji bi dijaspori ukinuli pravo glasa, zalaže se za preustroj državnih institucija i to novim izbornim zakonom po kojemu bi Sabor imao 100 zastupnika neposredno biranih iz 100 izbornih jedinica, a neophodnim za ravnomjeran regionalni razvoj smatra ponovno uvodenje županijskog doma Sabora, dok bi imenovanje državnog odvjetnika prebacio pod nadležnost predsjednika kako bi bio manje pod pritiskom politike i drugih centara moci.


Podijeli: Facebook Twiter