Tuđman ostao bez ulice u Primoštenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ulica dr. Franje Tuđmana u centru Primoštena više ne postoji. Odlukom načelnika Stipe Petrine, koju je potvrdilo i Općinsko vijeće, nakon 12 godina Tuđmanovo ime je uklonjeno, a ulici vraćen stari naziv Mala Raduča. Načelnik Stipe Petrina, kojemu je ovo treći mandat, kazao je da su takvu odluku donijeli jer Tuđman nije ničim zaslužio ulicu u Primoštenu.

- Čime to Franjo Tuđman zaslužuje ulicu u Primoštenu? Privatizacijskom pljačkom osiromašio je hrvatski narod i nanio mu najveću štetu. Prodao je banke. Čovjek je sve rasprodao i stvorio državu u kojoj dobro živi 200 obitelji, rekao je Petrina. Veli da, uostalom, ulicu u Primoštenu Tuđman nije niti dobio po zakonu.

Predsjednik šibensko-kninskog županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić je promjenu imena Ulice dr. Franje Tuđmana ocijenio najcrnjim barbarskim činom.

Riječ je o opasnom političkom ekshibicionizmu čija svrha i cilj nisu poznati, naveo je Kulušić i pozvao sve nevladine udruge, braniteljske udruge i stanovnike općine Primošten da potpišu peticiju kojom će zahtijevati vraćanje imena ovoj ulici. (Z. D., Hina)


Podijeli: Facebook Twiter