Tudman: Europa kao partner Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prepoznali smo Vas. Svako dobro. Profesore, jeste li dobro?", bile su neke od reakcija gradana koji su na pazinskom sajmu, koji se odvija svakog prvog utorka u mjesecu, sreli nezavisnog predsjednickog kandidata Miroslava Tudmana.

Tudman tvrdi da je Hrvatska u moralnoj, gospodarskoj i politickoj krizi i da joj treba vratiti one vrijednosti na kojima je stvorena. Istice da se odluke moraju donositi u Zagrebu, a ne u Bruxellesu ili Haagu i da je Europska unija politicka organizacija koja nam nije cilj nego sredstvo da ostvarimo gospodarske i politicke ciljeve. Europa mora biti partner Hrvatskoj, veli Tudman.

Za ozbiljan obracun s korupcijom treba poceti od glave - od politicke korupcije te smatra da po postojecim zakonima treba istražiti štetne ugovore koji su Hrvatsku doveli do ukupnog duga od 42 milijarde eura. U godinu ili dvije takoder treba, veli on, istražiti rasprodaju obiteljskog srebra provedenu kroz privatizaciju. "Problema s novcem nemamo jer nemamo novaca", rekao je uz smijeh govoreci o financiranju kampanje, iako mu ljudi, veli, sve više vjeruju i sve je više donacija gradana.

Na pitanje koliko mu pomaže ili odmaže to što mu je otac bio prvi hrvatski predsjednik, rekao je da je ponosan na oca i njegovo djelo, da je program dr. Franje Tudmana bio puno širi od programa HDZ-a i da kod ljudi nikada nije osjetio negativne reakcije. Miroslav Tudman je cesto u Istri, a otkrio nam je i da je krajem 60-ih godina radio kao turisticki vodic u Porecu.


Podijeli: Facebook Twiter