Tudi tukaj postoje zakoni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više nikada necu doci u Hrvatsku, zaprijetio je bijesni slovenski državljanin nakon što su ga u ranim jutarnjim satima probudili inspektori državnog inspektorata na jednoj privatnoj parceli u blizini Peroja, gdje je Slovenac na parceli, ciji je, tvrdi, suvlasnik, postavio kamp-kucicu i šator. Bio je to tek jedan u nizu ilegalnih kampista koje je u današnjoj akciji zatekla ekipa inspektora s kojima smo bili na podrucju Barbarige, gdje su "cešljali" teren.

Slovenceva konstatacija da više nece dolaziti u Hrvatsku potpuno je razumljiva. Naime, ukoliko bi i dalje htio dolaziti na ljetovanje u Hrvatsku, morao bi potražiti legalni smještaj u nekom od kampova, apartmana, hotela, što mu ocito nikako ne odgovara, buduci da je godinama, što je i sam priznao, na istarskoj obali, ilegalno kampirajuci, ljetovao potpuno besplatno.

Tijekom jucerašnje akcije Državnog inspektorata zapecaceno je 16 kamp-kucica na podrucju Peroja, a vecina vlasnika bili su slovenski državljani, iako su prethodnih dana inspektori nailazili na ilegalne kampove u kojima su pretežno boravili Hrvati, a bilo je i Srba, Madara i Austrijanaca, koji doduše govore naški. (B. ŽIŽOVIC, snimio M. MIJOŠEK)

Cijelu reportažu procitajte u tiskanom izdanju od 10. srpnja


Podijeli: Facebook Twiter