Tucnjavom jastucima protiv stresa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petu godinu zaredom nekoliko stotina stanovnika Šangaja sudjeluje u borbi jastucima, cija je svrha riješiti se stresa nagomilanog tijekom godine.

Organizatori tvrde da su za dogadaj najviše zainteresirani mladi uredski zaposlenici i studenti pod stresom. Na jastucima su zapisana imena njihovih šefova ili profesora, a borba jastucima organizira se dvaput: 24. i 30. prosinca.

"Danas je puno mladih zaposlenih ljudi i studenata koji su pod velikim stresom. Nadam se da im na ovaj nacin omogucujem da ga se potkraj godina makar djelomicno riješe", rekao je Eleven Wang koji je osmislio "happening". Sudionici su iznimno zadovoljni te tvrde da se nakon tucnjave osjecaju puno bolje, kao i da puno rastereceniji nastavljaju svoj svakodnevni život.

Zainteresirani jastuk dobivaju na ulazu u prostoriju u kojoj je atmosfera poput one na rock koncertu. Uz poticajnu glazbu, sudionici najprije pocupkuju ili plešu u ritmu glazbe mašuci jastucima, a potom pocinje tucnjava.

Neki jastuke bacaju po zraku, neki biraju suparnika ili više njih s kojima "se bore" udarajuci ih jastucima i pritom se medusobno gurajuci. "Uistinu sam uživao u borbi, no moj prijatelj bio je potpuno beskoristan. Dvaput je dobio po glavi i odustao, strahujuci da ce ga ostali sudionici prebiti.

Za mene ovo itekako ima smisla", rekao je 24-godišnji Chen Yi, kazavši kako je on iznimno zadovoljan nakon borbe jastucima, jer se kroz tucnjavu uspio opustiti, nakon što je stigao iz ureda neraspoložen i ukocen od stresa i dugotrajnog sjedenja


Podijeli: Facebook Twiter